Kotlety se sardelovým máslem
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Sardelová pasta |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
40 g |
Vepřové kotlety |
5 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sardelovou pastu dobře promícháme s rozměklým máslem.
- Kotlety u kosti nařízneme, naklepeme, posypeme solí, pepřem a v rozpáleném tuku na pánvi opečeme po obou stranách. Na každou kotletu položíme kousek sardelového másla a zbytek vmícháme do šťávy v pánvi, přisypeme ještě posekanou petrželku, promícháme a odstavíme.
- Kotlety rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve.