Kotlety na hořčici
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hořčice |
4 polévková lžíce |
Majoránka |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
50 g |
Vepřové kotlety |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kotlety u kosti nařízneme, lehce naklepeme a osolíme.
- V pánvi rozpálíme tuk, kotlety před vložením do tuku potřeme utřeným česnekem a posypeme majoránkou. Nyní vložíme do rozpáleného tuku a pečeme po obou stranách asi 4 minuty. Smažené kotlety vyjmeme, do šťávy v pánvi vmícháme čtyři lžíce pikantní hořčice, mletý pepř, necháme prohřát a odstavíme.
- Kotlety naservírujeme na talíře a přelijeme hořčicovou šťávou.