Kotlety na hořčici

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Hořčice 4 polévková lžíce
Majoránka 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 50 g
Vepřové kotlety 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety u kosti nařízneme, lehce naklepeme a osolíme.
  2. V pánvi rozpálíme tuk, kotlety před vložením do tuku potřeme utřeným česnekem a posypeme majoránkou. Nyní vložíme do rozpáleného tuku a pečeme po obou stranách asi 4 minuty. Smažené kotlety vyjmeme, do šťávy v pánvi vmícháme čtyři lžíce pikantní hořčice, mletý pepř, necháme prohřát a odstavíme.
  3. Kotlety naservírujeme na talíře a přelijeme hořčicovou šťávou.