Pečené křepelky na jablkách a calvadosu
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Calvados |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jablka |
2 ks |
Křepelka |
8 ks |
Máslo čerstvé |
15 g |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
- Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
- Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
- Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.