Pečené křepelky na jablkách a calvadosu

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Calvados 4 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jablka 2 ks
Křepelka 8 ks
Máslo čerstvé 15 g
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
  2. Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
  3. Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
  4. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.