Vepřová panenka se zeleným chřestem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hřebíček 3 ks
Rýže loupaná 150 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Víno bílé 3 polévková lžíce
Vývar asijský 2.5 dl
Vývar telecí 7.5 dl
Česnek 2 ks
Chřest sterilovaný 200 g
Cibule 6 ks
Olej rostlinný 60 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vepřová panenka 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. K tomuto lahodnému pokrmu si nejdříve uvaříme rýži.
  2. Rýži dobře promyjeme nejdříve ve studené vodě, potom ji v sítě propláchneme vařící vodou. Do hrnce nalijeme 7,5 dl telecího vývaru s 2,5 dl asijského vývaru, vložíme do něj 150 g promyté rýže, přidáme celou očištěnou cibuli, sůl, 3 ks hřebíčku a 3 lžíce bílého vína. Zamícháme a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 15-20 minut.
  3. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Sterilovaný zelený chřest scedíme a necháme odkapat. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  4. Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme na plátky a opepříme.
  5. Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji restujeme z každé strany plátky masa (2 minuty), potom maso vyjmeme a na zbylý tuk dáme zpěnit cibulku s česnekem. Pak na cibuli vrátíme plátky masa a za stálého míchání vše osmažíme dozlatova. Smažíme maximálně 3 minuty, následně opatrně přimícháme chřest (je křehký), který jsme si pokrájeli na 3 díly. Vše osolíme podle chuti, odstavíme z plotny a přimícháme horkou uvařenou rýži.
  6. Porce vepřové panenky podáváme posypané pažitkou.