Italské rizoto na bílém víně
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
1 hrst |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
200 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vegeta |
1 špetka |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety.
- Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku bílého vína. Postupně, jak se tekutina vsakuje, přiléváme vývar.
- Do hotové rýže přidáme namočené, osmahnuté houby.
- Na talíři rizoto ozdobíme nastrouhaným sýrem.