Vepřové žebírko moravské
Ingredience
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Mandle |
30 g |
Moravské uzené maso |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny vařené (průměr) |
500 g |
Vepřová žebra |
750 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
- Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
- Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.