Vepřové žebírko moravské

Ingredience


Hovězí vývar základní 200 ml
Mandle 30 g
Moravské uzené maso 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny vařené (průměr) 500 g
Vepřová žebra 750 g
Worcester (worcesterská omáčka) 5 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
  2. Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
  3. Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.