Vepřové žebírko frankfurtské
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Párky Frankfurtské |
150 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
750 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.
- Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem.