Vepřové žebírko frankfurtské

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Paprika mletá sladká 10 g
Párky Frankfurtské 150 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.
  2. Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.