Vepřové žebírko marinované

Ingredience


Bazalka 2 špetka
Česnek 5 stroužek
Cibule 50 g
Hranolky 500 g
Olej olivový 250 ml
Oregano sušené 2 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Salát okurkový 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 2 špetka
Vepřová žebra 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do olivového oleje nasypeme sůl, pepř, prolisovaný česnek, kolečka cibule, mletou papriku, oregáno, tymián a bazalku. Vše dobře promícháme, jednotlivá žebírka touto marinádou potřeme z obou stran a vložíme do mísy se zbylou marinádou. Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.
  2. Marinovaná žebra vložíme na rozpálenou pánev a smažíme pozvolna po obou stranách 5 až 6 minut.
  3. Podáváme s hranolkami a zeleninovým salátem.