Vepřové žebírko marinované
Ingredience
Bazalka |
2 špetka |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
50 g |
Hranolky |
500 g |
Olej olivový |
250 ml |
Oregano sušené |
2 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Salát okurkový |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
2 špetka |
Vepřová žebra |
750 g |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do olivového oleje nasypeme sůl, pepř, prolisovaný česnek, kolečka cibule, mletou papriku, oregáno, tymián a bazalku. Vše dobře promícháme, jednotlivá žebírka touto marinádou potřeme z obou stran a vložíme do mísy se zbylou marinádou. Dáme do ledničky na dvě hodiny uležet.
- Marinovaná žebra vložíme na rozpálenou pánev a smažíme pozvolna po obou stranách 5 až 6 minut.
- Podáváme s hranolkami a zeleninovým salátem.