Halušky s bryndzou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brambory |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nastrouháme brambory, přidáváme postupně mouku nebo trochu vody, aby vzniklo hustší těsto.
- Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.
- Do vroucí vody seškrabujeme po menších kouskách halušky - nebo přes cedník.
- Vaříme dokud nevyplavou, pak je sítkem vyjmeme a promícháme s bryndzou.
- Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi.
- Halušky dáme na talíř a posypeme slaninou.