Vepřová žebírka slavnostní
Ingredience
Banány |
2 ks |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová žebra |
750 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Žebírka naklepeme, trochu odkrojíme od kosti a osolíme. Banány nakrájíme na kolečka, žampiony na půlky.
- Z vajec, mléka a mouky vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme kolečka banánů a kousky žampionů. Usmažíme v pánvi na másle a vyndáme. Do pánve přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a smažíme žebírka z každé strany 4 minuty.
- Na talíře rozdělíme žebírka, obložíme smaženými banány a žampiony, zakapeme koňakem a při podávání zapálíme.