Vepřová žebírka slavnostní

Ingredience


Banány 2 ks
Koňak Armaňak 50 ml
Máslo čerstvé 70 g
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová žebra 750 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka naklepeme, trochu odkrojíme od kosti a osolíme. Banány nakrájíme na kolečka, žampiony na půlky.
  2. Z vajec, mléka a mouky vytvoříme těstíčko, ve kterém obalíme kolečka banánů a kousky žampionů. Usmažíme v pánvi na másle a vyndáme. Do pánve přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a smažíme žebírka z každé strany 4 minuty.
  3. Na talíře rozdělíme žebírka, obložíme smaženými banány a žampiony, zakapeme koňakem a při podávání zapálíme.