Tuňák na jehle se zeleninou

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Cuketa 1 ks
Limetka 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pečivo pšeničné běžné máslové 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 12 ks
Salát kadeřavý 1 ks
Tuňák obecný 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.
  2. Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.
  3. Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.