Tuňák na jehle se zeleninou
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Cuketa |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
12 ks |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Tuňák obecný |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na grilování si připravíme pokrájené kostky steaků z tuňáka, papriky zbavené semen a nakrájené na přiměřeně velké čtverce, cibuli nakrájíme na klínky, cuketu na plátky. V misce smícháme s olejem oregano a pepř.
- Na osm jehel, případně špejlí, střídavě napichujeme maso a zeleninu a cherry rajčata, vše poté potřeme olejovou směsí, špízy položíme na grilovací pánev a grilujeme za občasného otáčení zhruba čtvrt hodiny.
- Hotové špízy hned servírujeme s měsíčky limetky, salátem a pečivem.