Tortilla s treskou a římským salátem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
450 g |
Kmín římský |
0.25 kávová lžička |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Salát římský |
1 ks |
Salsa rajčatová |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tortilla |
8 ks |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu.
- Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple.
- Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme.