Tortilla s treskou a římským salátem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 2 ks
Filé z aljašské tresky 450 g
Kmín římský 0.25 kávová lžička
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Salát římský 1 ks
Salsa rajčatová 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tortilla 8 ks
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu.
  2. Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple.
  3. Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme.