Grilovaná kuřecí křidélka
Ingredience
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Kuřecí křídla |
1.2 kg |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový |
20 g |
Paprika mletá sladká |
4 kávová lžička |
Pepř cayenský |
5 g |
Petržel - nať |
30 g |
Rajčata |
100 g |
Salát hlávkový |
150 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami.
- Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme.
- Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky.
- Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru.