Grilovaná kuřecí křidélka

Grilovaná kuřecí křidélka - obrázek

Ingredience


Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr mletý 2 kávová lžička
Kuřecí křídla 1.2 kg
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový 20 g
Paprika mletá sladká 4 kávová lžička
Pepř cayenský 5 g
Petržel - nať 30 g
Rajčata 100 g
Salát hlávkový 150 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí křidélka omyjeme a dobře osušíme papírovými ubrousky. Konce křidélek zastřihneme kuchyňskými nůžkami.
  2. Mletou papriku, koriandr, celerovou sůl, římský kmín, kajenský pepř, sůl, olej a červený vinný ocet smícháme.
  3. Směsí rovnoměrně potřeme kuřecí křidélka, urovnáme je do mělké misky a přikryjeme alobalem. Křidélka odložíme nejméně na hodinu do chladničky.
  4. Kuřecí křidélka opékáme pod předehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí zhruba 15 minut. Během pečení je několikrát obrátíme, případně potřeme olejem. Křidélka ozdobíme snítkami petrželky a podáváme s třešňovými rajčaty, různými salátovými listy a omáčkou podle vlastního výběru.