Kuřecí čtvrtky se sezamem
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Jogurt bílý |
150 g |
Kari pasta |
15 g |
Kuřecí čtvrtky |
900 g |
Sezam - semena |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecího masa stáhneme kůži a maso šikmo nařízneme v pravidelných rozestupech. V misce smícháme bílý jogurt, citronovou šťávu i kůru a kari pastu. Vzniklou směsí potřeme kuřecí čtvrtky a narovnáme je na grilovací plech vyložený alobalem.
- Maso dáme pod středně rozehřátý gril a grilujeme je 12-15 minut dozlatova. Během grilování je jednou obrátíme. Maso musí být křehké a šťavnaté. Těsně před koncem doby grilování posypeme maso sezamem.
- Podáváme s listovým či jiným salátem, plackami naan nebo plátky bagety a klínky citronu.