Kuřecí čtvrtky se sezamem

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 30 ml
Jogurt bílý 150 g
Kari pasta 15 g
Kuřecí čtvrtky 900 g
Sezam - semena 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kuřecího masa stáhneme kůži a maso šikmo nařízneme v pravidelných rozestupech. V misce smícháme bílý jogurt, citronovou šťávu i kůru a kari pastu. Vzniklou směsí potřeme kuřecí čtvrtky a narovnáme je na grilovací plech vyložený alobalem.
  2. Maso dáme pod středně rozehřátý gril a grilujeme je 12-15 minut dozlatova. Během grilování je jednou obrátíme. Maso musí být křehké a šťavnaté. Těsně před koncem doby grilování posypeme maso sezamem.
  3. Podáváme s listovým či jiným salátem, plackami naan nebo plátky bagety a klínky citronu.