Sladkokyselá kuřecí stehýnka

Sladkokyselá kuřecí stehýnka - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kuřecí stehna 1 kg
Med včelí 40 g
Ocet vinný 40 ml
Omáčka sójová 30 ml
Pečivo pšeničné běžné máslové 8 ks
Pepř cayenský 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 30 g
Salát hlávkový 100 g
Sůl 5 g
Worcester (worcesterská omáčka) 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.
  2. Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.