Sladkokyselá kuřecí stehýnka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kuřecí stehna |
1 kg |
Med včelí |
40 g |
Ocet vinný |
40 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Pečivo pšeničné běžné máslové |
8 ks |
Pepř cayenský |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Salát hlávkový |
100 g |
Sůl |
5 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí spodní stehna několikrát ozdobně nařízneme napříč a můžeme je případně zbavit kůže. Stehna rozložíme do mělké nekovové nádoby.
- Červený vinný ocet, rajčatový protlak, sójovou omáčku, med, worcesterskou omáčku, česnek a kajenský pepř smícháme v misce a nalijeme na kuřecí stehna. Kuřecí maso marinujeme v chladničce zhruba hodinu. Plynový nebo elektrický gril předehřejeme na střední teplotu a maso pod ním grilujeme v grilovací nádobě zhruba 20 minut. Marinovaná kuřecí stehna můžeme opékat také na žhavém dřevěném uhlí. Během opékání je několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Hotová stehna obložíme snítkami petrželky a podáváme s míchaným listovým salátem a křupavým bílým pečivem. Výborně se hodí jako pohoštění pro návštěvu.