Smažené býčí žlázy (minutka)

Ingredience


Hovězí žlázy - testes 2500 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej rostlinný 250 ml
Strouhanka 300 g
Sůl 50 g
Vejce slepičí 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.
  2. Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.
  3. Podáváme ihned po usmažení.