Smažené býčí žlázy (minutka)
Ingredience
Hovězí žlázy - testes |
2500 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Olej rostlinný |
250 ml |
Strouhanka |
300 g |
Sůl |
50 g |
Vejce slepičí |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.
- Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.
- Podáváme ihned po usmažení.