Kuřecí stehna s mátou
Ingredience
Jogurt bílý |
150 g |
Kuřecí stehna |
1 kg |
Limetková kůra |
10 g |
Limetková šťáva |
50 ml |
Máta |
20 g |
Med včelí |
50 g |
Salát hlávkový |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.
- Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.
- Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.
- Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.
- Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.