Kuřecí stehna s mátou

Ingredience


Jogurt bílý 150 g
Kuřecí stehna 1 kg
Limetková kůra 10 g
Limetková šťáva 50 ml
Máta 20 g
Med včelí 50 g
Salát hlávkový 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mátu, med a limetkovou šťávu důkladně rozmícháme v misce.
  2. Vykostěná kuřecí stehna upravíme do úhledného tvaru (můžeme je upevnit pomocí párátek) a důkladně obalíme v mátové marinádě.
  3. Maso marinujeme nejméně 30 minut, raději však přes noc. Rozložíme je do zapékací misky nebo na grilovací plech a grilujeme pod středně rozehřátým grilem nebo na dřevěném uhlí dozlatova. Během grilování stehna několikrát obrátíme a potřeme marinádou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené - šťáva vytékající z místa vpichu v nejsilnější části stehna musí být čirá.
  4. Mezitím smícháme v misce jogurt, mátu a limetkovou kůru.
  5. Hotová kuřecí stehna rozdělíme na talíře, případně z nich odstraníme párátka. Doplníme je listy salátu a omáčkou a podáváme s křupavým bílým pečivem. Přidáme-li vyzrálá třešňová rajčata, bude pokrm ještě lákavější.