Krevety v kari těstíčku

Ingredience


Kari koření 2 kávová lžička
Krevety tygří - loupané 0.5 kg
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety dobře omyjeme a osušíme.
  2. V misce připravíme těstíčko z hladké mouky, vajec, mléka, olivového oleje, soli, pepře a kari. Suroviny vymícháme do jemné kaše.
  3. Krevety namáčíme v misce a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme pokapané citronem a posypané nasekanou petrželkou.