Krevety v kari těstíčku
Ingredience
Kari koření |
2 kávová lžička |
Krevety tygří - loupané |
0.5 kg |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety dobře omyjeme a osušíme.
- V misce připravíme těstíčko z hladké mouky, vajec, mléka, olivového oleje, soli, pepře a kari. Suroviny vymícháme do jemné kaše.
- Krevety namáčíme v misce a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme pokapané citronem a posypané nasekanou petrželkou.