Strouhaný koláč

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Marmeláda rybízová 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 540 g
Sůl 1 špetka
Tuk Hera jedlý 250 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sůl, margarín, mouku s kypřícím práškem a zpracujeme těsto.
  2. Oddělíme třetinu těsta a odložíme na hodinu do lednice.
  3. Zbylé těsto rozválíme na plát a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Těsto potřeme pikantní zavařeninou a zbylé těsto nastrouháme na zavařeninu.
  5. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.