Strouhaný koláč
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Marmeláda rybízová |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
540 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk Hera jedlý |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Žloutky utřeme s cukrem, přidáme sůl, margarín, mouku s kypřícím práškem a zpracujeme těsto.
- Oddělíme třetinu těsta a odložíme na hodinu do lednice.
- Zbylé těsto rozválíme na plát a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Těsto potřeme pikantní zavařeninou a zbylé těsto nastrouháme na zavařeninu.
- Dáme péct do středně vyhřáté trouby.