Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi
Ingredience
Chilli paprička |
3 ks |
Citrony |
2 ks |
Cukr třtinový |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
300 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Rajčatová šťáva |
3 polévková lžíce |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr sójový - Tofu |
500 g |
Vývar asijský |
400 g |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.
- Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.
- Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.
- Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.