Asijský pikantní sýr tofu s nudlemi

Ingredience


Chilli paprička 3 ks
Citrony 2 ks
Cukr třtinový 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Nudle rýžové 300 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Rajčatová šťáva 3 polévková lžíce
Řeřicha 2 polévková lžíce
Šalotka 8 ks
Sůl 1 špetka
Sýr sójový - Tofu 500 g
Vývar asijský 400 g
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Asijský vývar ohřejeme a vložíme do něj nabobtnat na 10 minut rýžové nudle, které pak necháme v sítu odkapat.
  2. Tvrdý tofu sýr pokrájíme na kostky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Oloupanou cibuli pokrájíme na malé kostičky. Kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu nastrouháme. Lístky koliandru opláchneme vodou a nasekáme nadrobno. Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na tenké nudličky. Omytou řeřichu drobně pokrájíme.
  3. Ve woku na rozpáleném oleji prudce restujeme tofu sýr s chilli papričkami, pak k němu přimícháme cibuli, zmírníme teplotu a společně smažíme asi minutu, pak přidáme citronovou kůru, rajčatovou šťávu, sójovou omáčku, 2 lžíce citronové šťávy, koliandr a dochutíme cukrem se špetkou soli.
  4. Vše během smažení dobře promícháme, přidáme odkapané nudle, lehce promícháme a rozdělíme porce do misek. Každou porci posypeme řeřichou.