Grahamová bábovka
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 hrst |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. 50 g másla rozpustíme ve vlažném mléce, vlijeme do mísy, přidáme omyté hrozinky a zaděláme těsto.
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.