Mexické kuře s chilli a kukuřicí
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
60 g |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kukuřice |
120 g |
Kuřecí stehna |
950 g |
Olej olivový |
25 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
50 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni kuřecí spodní stehna ze všech stran dozlatova. Stehna pak vyjmeme naběračkou s otvory, odložíme na talíř a udržujeme teplá.
- Na šťávě, která zůstala na pánvi, opékáme 3-4 minuty za stálého míchání cibuli, vmícháme chilli koření a koriandr a krátce je osmahneme. Dáváme pozor, aby se koření nepřipálilo. Přidáme rajčata z konzervy i s nálevem a rajčatový protlak a vše ještě chvíli při středním ohni mícháme.
- Do rajčatové omáčky J vložíme kuřecí stehna, zmírníme oheň a maso mírně dusíme zhruba 20 minut. Musí být křehké a důkladně uvařené. Nakonec do pokrmu vmícháme kukuřici a 3-4 minuty ji podusíme v omáčce. Hotovou rajčatovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- Mexické kuře podáváme s rýží a míchaným paprikovým salátem. Ten připravíme z paprik různých barev nakrájených na nudličky, pokapaných lžičkou olivového oleje a lžičkou citronové šťávy nebo vinného octa.