Mexické kuře s chilli a kukuřicí

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 60 g
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kukuřice 120 g
Kuřecí stehna 950 g
Olej olivový 25 ml
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 50 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni kuřecí spodní stehna ze všech stran dozlatova. Stehna pak vyjmeme naběračkou s otvory, odložíme na talíř a udržujeme teplá.
  2. Na šťávě, která zůstala na pánvi, opékáme 3-4 minuty za stálého míchání cibuli, vmícháme chilli koření a koriandr a krátce je osmahneme. Dáváme pozor, aby se koření nepřipálilo. Přidáme rajčata z konzervy i s nálevem a rajčatový protlak a vše ještě chvíli při středním ohni mícháme.
  3. Do rajčatové omáčky J vložíme kuřecí stehna, zmírníme oheň a maso mírně dusíme zhruba 20 minut. Musí být křehké a důkladně uvařené. Nakonec do pokrmu vmícháme kukuřici a 3-4 minuty ji podusíme v omáčce. Hotovou rajčatovou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Mexické kuře podáváme s rýží a míchaným paprikovým salátem. Ten připravíme z paprik různých barev nakrájených na nudličky, pokapaných lžičkou olivového oleje a lžičkou citronové šťávy nebo vinného octa.