Zapékané jahody
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
250 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
- Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
- Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
- Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.