Zapékané jahody

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Jahody zahradní 250 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
  2. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
  3. Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
  4. Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.