Kuře s paprikami a omáčkou hoisin
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
5 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
10 g |
Olej olivový |
50 ml |
Omáčka Hoisin |
25 g |
Omáčka sójová |
20 ml |
Paprika červená |
50 g |
Paprika zelená |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Víno rýžové čínské |
50 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.
- Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.
- Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.