Kuře s paprikami a omáčkou hoisin

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 60 g
Cukr krupice 5 g
Kuřecí prsa 400 g
Maizena - kukuřičný škrob 10 g
Olej olivový 50 ml
Omáčka Hoisin 25 g
Omáčka sójová 20 ml
Paprika červená 50 g
Paprika zelená 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Víno rýžové čínské 50 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.
  2. Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.
  3. Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.