Karibské kuře

Ingredience


Cukr třtinový 50 g
Kokos - mletý (Kopra) 20 g
Kuřecí stehna 1000 g
Limetka 2 ks
Mango 2 ks
Olej olivový 10 ml
Pepř cayenský 5 g
Petržel - nať 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.
  2. Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
  3. Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.
  4. Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.