Karibské kuře
Ingredience
Cukr třtinový |
50 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
20 g |
Kuřecí stehna |
1000 g |
Limetka |
2 ks |
Mango |
2 ks |
Olej olivový |
10 ml |
Pepř cayenský |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.
- Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
- Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.
- Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.