Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Klobása Chorizo |
120 g |
Krevety tygří - loupané |
120 g |
Kuřecí čtvrtky |
1 kg |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Oregano sušené |
40 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.
- K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.
- Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.