Kuřecí korma
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Garam masala |
5 g |
Hřebíček |
4 ks |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
20 g |
Kuřecí maso vařené |
750 g |
Mandle |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř cayenský |
5 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
5 g |
Vývar drůbeží |
50 ml |
Vývar z hovězích kostí |
40 ml |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom
- hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,
- kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).
- Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.
- Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.
- Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.