Kuřecí korma

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Garam masala 5 g
Hřebíček 4 ks
Kardamom 1 kávová lžička
Kmín římský 2 kávová lžička
Koriandr mletý 20 g
Kuřecí maso vařené 750 g
Mandle 50 g
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř cayenský 5 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Sůl 5 g
Vývar drůbeží 50 ml
Vývar z hovězích kostí 40 ml
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom
  2. hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,
  3. kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).
  4. Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.
  5. Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.
  6. Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.