Mečoun vařený v zelenině

Ingredience


Brambory 650 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Filé z mečouna 1 kg
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 20 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika oranžová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 230 g
Šalotka 3 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.
  2. Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.
  3. Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.
  4. Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.