Mečoun vařený v zelenině
Ingredience
Brambory |
650 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Filé z mečouna |
1 kg |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
20 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
230 g |
Šalotka |
3 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Pokrájené šalotky na mírném plameni za občasného míchání smažíme na oleji v rendlíku. Po čtyřech minutách přidáme konzervovaná rajčata i s nálevem, česnek pokrájený na plátky a rajčatový protlak. Směs přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme dvacet minut.
- Do jiného velkého rendlíku vlijeme vývar, citronovou šťávu, přidáme na plátky nakrájené brambory, zamícháme a přivedeme k varu. Poté do směsi přidáme na proužky nakrájenou papriku bez semen. Směs pod poklicí na mírném plameni vaříme čtvrt hodiny.
- Steaky z mečouna zbavené kůže a rozpůlené olivy spolu s rajčatovou směsí vmícháme do brambor. Okořeníme pepřem, solí a pod poklicí vaříme deset minut.
- Rybí směs servírujeme v rendlíku, ozdobíme snítkami petrželové nati a plátky citronu.