Zajíc v dýňové omáčce

Ingredience


Badyán 1 ks
Cibule 120 g
Datle 60 g
Dýně 300 g
Majoránka 10 g
Margarín 10 g
Pepř červený celý 10 g
Pomeranče 300 g
Sůl 5 g
Zaječí kýta 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.
  2. Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.