Zaječí hřbet na houbách
Ingredience
Cibule |
60 g |
Houby čerstvé |
250 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Margarín |
100 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Sherry brandy |
2 cl |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
20 g |
Víno červené |
250 ml |
Zaječí maso |
800 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.
- Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.
- Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.