Zaječí hřbet na houbách

Ingredience


Cibule 60 g
Houby čerstvé 250 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Margarín 100 g
Máslo čerstvé 80 g
Sherry brandy 2 cl
Slanina vepřová 150 g
Smetana 12% (konzumní) 20 g
Víno červené 250 ml
Zaječí maso 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
  2. Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.
  3. Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.
  4. Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.