Plněná jelení roláda
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Jelení maso |
1300 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mouka sójová plnotučná |
10 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Provensálské koření |
10 g |
Slanina vepřová |
750 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
300 ml |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou.
- Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití.
- Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny.
- Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou.