Srnčí plec na podmáslí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Hořčičné semínko |
1 kávová lžička |
Jalovec |
4 ks |
Mléko - podmáslí |
750 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej stolní |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
40 g |
Srnčí plec |
1200 g |
Sůl |
5 g |
Vývar z hovězích kostí |
175 ml |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.
- Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.
- Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.
- Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.
- V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.