Srnčí plec na podmáslí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 120 g
Hořčičné semínko 1 kávová lžička
Jalovec 4 ks
Mléko - podmáslí 750 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej stolní 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 40 g
Srnčí plec 1200 g
Sůl 5 g
Vývar z hovězích kostí 175 ml
Zelenina kořenová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.
  2. Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.
  3. Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.
  4. Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.
  5. V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.