Grilovaný zvěřinový hamburger

Ingredience


Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 50 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej slunečnicový 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Salát hlávkový 100 g
Slanina vepřová 80 g
Srnčí plec 450 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
  2. Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo.
  3. Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme.