Grilovaný zvěřinový hamburger
Ingredience
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Salát hlávkový |
100 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Srnčí plec |
450 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
- Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo.
- Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme.