Tousty obložené srnčími filety
Ingredience
Chléb toastový |
4 krajíc |
Kompot brusinkový |
50 g |
Kompot hruškový |
100 g |
Margarín |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Srnčí kýta |
400 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí maso nakrájené na plátky osmažíme v horkém margarínu ze všech stran na středním ohni 3-6 minut, osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočinout.
- Toastový chléb nasucho opečeme a ještě horký potřeme silnou vrstvou brusinkového kompotu.
- Maso nakrájíme napříč na tenké plátky a rozložíme na toasty. Upravíme na talíře a ihned podáváme s půlkou hrušky ozdobené petrželkou.