Králičí játrové špízy
Ingredience
Balsamico ocet |
40 ml |
Jablka |
300 g |
Játra králičí |
400 g |
Med včelí |
20 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
80 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuchyňsky upravená játra pokrájíme na sousta. Šalotku oloupeme a pokrájíme na proužky. Dužinu z jablek nakrájíme na silné plátky.
- Na vlhké špejle střídavě napichujeme kousky jater, dílky jablek a šalotky.
- Na pánvi rozpálíme olej a špízy smažíme z každé strany 3 minuty. Vyjmeme a pokapeme octem balsamico.
- Špízy osolíme a opepříme. Na másle osmažíme cibuli a zbývající jablka, přidáme med a podáváme ke špízům.