Avokádový salát se srnčími nudličkami

Ingredience


Avokádo 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 20 ml
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 150 g
Hořčice 1 kávová lžička
Mango 200 g
Ocet jablečný 20 ml
Olej olivový extra panenský 20 ml
Olej rostlinný 10 ml
Omáčka sójová 20 ml
Pepř bílý 5 g
Salát Rosso 100 g
Saturejka 5 g
Srnčí kýta 200 g
Sůl 5 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.
  2. Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.
  3. Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.
  4. Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.