Avokádový salát se srnčími nudličkami
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mango |
200 g |
Ocet jablečný |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
20 ml |
Olej rostlinný |
10 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Pepř bílý |
5 g |
Salát Rosso |
100 g |
Saturejka |
5 g |
Srnčí kýta |
200 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.
- Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.
- Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.
- Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.