Italský zaječí salát

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 100 ml
Králičí maso 1500 g
Olej olivový extra panenský 200 ml
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 5 g
Zelenina kořenová 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
  2. Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.
  3. Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.