Italský zaječí salát
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
100 ml |
Králičí maso |
1500 g |
Olej olivový extra panenský |
200 ml |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
5 g |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Králičí stehna vložíme do 1,5 l vody. Přidáme kořenovou zeleninu a přivedeme k varu.
- Důkladně osolíme, na středním ohni vaříme bez pokličky asi 1 hodinu. Občas sebereme pěnu. Měkké maso ve necháme vývaru zchladnout. Vychladlé maso vyjmeme, necháme okapat. Vykostíme ho a nadrobno nakrájíme.
- Citronovou šťávu vymačkáme do velké misky. Šalvěj omyjeme, otřepáním osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme ke směsi. Vmícháme olej a maso. Vše pečlivě promícháme a necháme přes noc uležet.