Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce

Ingredience


Chňapal červený 4 ks
Cibule 1 ks
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy zelené 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Šafrán 1 špetka
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar rybí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.
  2. Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.
  3. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.