Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce
Ingredience
Chňapal červený |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy zelené |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.
- Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.
- Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.