Kančí kotlety s těstovinami
Ingredience
Bujón houbový |
125 ml |
Česnek |
4 stroužek |
Fíky čerstvé |
60 g |
Houby nakládané |
250 g |
Jalovec |
10 g |
Kančí pečeně |
800 g |
Margarín |
20 g |
Nové koření celé |
10 g |
Olej olivový |
60 ml |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Tagliatelle |
400 g |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.
- Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.
- Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.
- Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.