Kančí kotlety s těstovinami

Ingredience


Bujón houbový 125 ml
Česnek 4 stroužek
Fíky čerstvé 60 g
Houby nakládané 250 g
Jalovec 10 g
Kančí pečeně 800 g
Margarín 20 g
Nové koření celé 10 g
Olej olivový 60 ml
Petržel - nať 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Sůl 5 g
Těstoviny Tagliatelle 400 g
Víno červené 500 ml
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
  2. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.
  3. Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.
  4. Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.
  5. Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.