Kořeněný losos s omáčkou

Ingredience


Baby špenát 150 g
Česnek sušený 1 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kmín římský 2 kávová lžička
Losos - filety 4 plátek
Máslo čerstvé 200 g
Olej rostlinný 30 ml
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 polévková lžíce
Sůl mořská 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lososa zbavíme kůže.
  2. V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.
  3. V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.
  4. Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.