Kořeněný losos s omáčkou
Ingredience
Baby špenát |
150 g |
Česnek sušený |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Losos - filety |
4 plátek |
Máslo čerstvé |
200 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lososa zbavíme kůže.
- V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené.
- V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple.
- Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme.