Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami

Ingredience


Baby špenát 500 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Losos - filety 500 g
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
  2. Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
  3. V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
  4. Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.