Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami
Ingredience
Baby špenát |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
- Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
- V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
- Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.