Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami

Ingredience


Bažant obecný 1 kg
Bobkový list 2 ks
Cibule 60 g
Cukr krupice 10 g
Hořčice 15 g
Husí sádlo 30 g
Jablka 2 ks
Jalovec 3 ks
Ocet Sherry 15 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 5 g
Švestky 125 g
Víno červené 500 ml
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 50 g
Zelí červené - sterilizované 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.
  2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.
  3. Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.
  4. Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.
  5. Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.