Polévka z červeného zelí s bažantem a švestkami
Ingredience
Bažant obecný |
1 kg |
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
10 g |
Hořčice |
15 g |
Husí sádlo |
30 g |
Jablka |
2 ks |
Jalovec |
3 ks |
Ocet Sherry |
15 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
5 g |
Švestky |
125 g |
Víno červené |
500 ml |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
50 g |
Zelí červené - sterilizované |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Husí sádlo rozehřejeme ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažíme. Přidáme červené zelí a osmažíme.
- Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme zelí. Přidáme červené víno, bobkové listy, 1 l vody přivedeme k varu.
- Mezitím omyjeme bažanta, rozdělíme na 6-8 dílů, osolíme a potřeme rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí.
- Bažanta a sušené švestky přidáme do polévky a na mírném ohni vaříme asi 1 hodinu. Bažanta vyjmeme a maso vykostíme. Bobkové listy odstraníme a maso znovu vložíme do polévky.
- Polévku ochutíme cukrem, octem sherry a pepřem. Ozdobíme petrželkou, lžící kyselé smetany a podáváme.