Kachní terina

Ingredience


Calvados 40 ml
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Jablka 200 g
Kachní prsa 350 g
Okurky 100 g
Olej stolní 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Slanina vepřová 125 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 200 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špek a maso nakrájíme na kostičky. Cibuli najemno nasekáme. Olej rozehřejeme a maso se špekem a cibulí osmažíme. Osolíme a opepříme.
  2. Přidáme stroužky prolisovaného česneku a vše necháme asi 10 minut uležet. Pak najemno umeleme.
  3. Do směsi přimícháme jablka na kostičky, calvados, okurky na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a šunku nakrájenou na nudličky.
  4. Malé formičky na paštiku vylníme směsí, zakryjeme a necháme ztuhnout chladničce.