Kachní terina
Ingredience
Calvados |
40 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Jablka |
200 g |
Kachní prsa |
350 g |
Okurky |
100 g |
Olej stolní |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Slanina vepřová |
125 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
200 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špek a maso nakrájíme na kostičky. Cibuli najemno nasekáme. Olej rozehřejeme a maso se špekem a cibulí osmažíme. Osolíme a opepříme.
- Přidáme stroužky prolisovaného česneku a vše necháme asi 10 minut uležet. Pak najemno umeleme.
- Do směsi přimícháme jablka na kostičky, calvados, okurky na kostičky, žampiony nakrájené na plátky a šunku nakrájenou na nudličky.
- Malé formičky na paštiku vylníme směsí, zakryjeme a necháme ztuhnout chladničce.