Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi

Ingredience


Dýně 600 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Olej sezamový 4 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 8 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pistácie 3 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
  2. V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.
  3. Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.
  4. Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.