Rýžové nudle se špenátem a pistáciemi
Ingredience
Dýně |
600 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej sezamový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
8 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pistácie |
3 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme a dužinu (bez semen) nakrájíme na nudličky. Očištěné a promyté listy špenátu necháme odkapat. Sladkou červenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
- V hrnci uvaříme za stálého míchání široké rýžové nudle, vaříme jen 2-3 minuty, aby se neslepily. Oddělené scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. V menší pánvi si nasucho opražíme pistáciové oříšky.
- Nejdříve ve woku na rozpáleném oleji orestujeme dýni, přimícháme med se sójovou omáčkou a smažíme tak dlouho, až nám vznikne z dýňové šťávy a medu sirup. Přidáme potrhané listy špenátu, promícháme a opékáme asi 2-3 minuty, než špenát změkne.
- Pak opatrně přimícháme rýžové nudle, posypeme je pistáciemi a podáváme.