Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí

Ingredience


Cibule lahůdková 6 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 150 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Nudle rýžové 250 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Víno rýžové čínské 2 polévková lžíce
Vývar zeleninový 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.
  2. Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
  3. Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
  4. Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.