Medové rýžové nudle s paprikou a kukuřicí
Ingredience
Cibule lahůdková |
6 ks |
Kukuřice cukrová nakládaná |
150 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do zeleninového vařícího vývaru dáme nudle a vidličkou je oddělíme od sebe. Vaříme je 2 minuty, pak necháme ve vývaru další minutu a když jsou měkké, scedíme a necháme odkapat.
- Omytou jarní cibulku s natí nakrájíme na tenká kolečka. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
- Sladkou sterilovanou kukuřici scedíme a necháme odkapat.
- Ve woku na rozpáleném oleji s máslem zpěníme polovinu nakrájené cibulky. Přidáme med, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme pokrájenou papriku a minutu ji restujeme s cibulkou. Přimícháme kukuřici s nudlemi, ochutíme sójovou omáčkou a 3 lžícemi vína. Promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme pokrájenou cibulkou.