Plněné lilkové závitky
Ingredience
Bazalka |
8 ks |
Chřest zelený |
8 ks |
Lilek |
2 ks |
Olivy černé |
50 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky a chřest omyjeme. Lilkům odkrojíme konce a podélně nakrájíme na 8 plátků. Osolíme je a 30 minut necháme odpočívat. Potom je pečlivě opláchneme a usušíme. Nakrájíme na porce a grilujeme, dokud malinko nezhnědnou.
- Dolní třetinu chřestu a konce odkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut na skus. Vodu odlijeme a chřest necháme okapat.
- Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a rozdrobíme sýr.
- Na plátek lilku položíme stonek chřestu, posypeme sýrem a trochou rajčat a oliv. Plátek srolujeme a s jedním lístkem bazalky zajistíme párátkem.