Plněné lilkové závitky

Ingredience


Bazalka 8 ks
Chřest zelený 8 ks
Lilek 2 ks
Olivy černé 50 g
Rajčata sušená sterilovaná 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky a chřest omyjeme. Lilkům odkrojíme konce a podélně nakrájíme na 8 plátků. Osolíme je a 30 minut necháme odpočívat. Potom je pečlivě opláchneme a usušíme. Nakrájíme na porce a grilujeme, dokud malinko nezhnědnou.
  2. Dolní třetinu chřestu a konce odkrojíme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme 8 minut na skus. Vodu odlijeme a chřest necháme okapat.
  3. Sušená rajčata a olivy nakrájíme na malé kousky a rozdrobíme sýr.
  4. Na plátek lilku položíme stonek chřestu, posypeme sýrem a trochou rajčat a oliv. Plátek srolujeme a s jedním lístkem bazalky zajistíme párátkem.