Skleněné nudle s celerem

Ingredience


Celer bulvový 400 g
Cibule lahůdková 5 ks
Hořčice 3 polévková lžíce
Hrachové lusky 300 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Nudle rýžové 120 g
Olej sezamový 7 polévková lžíce
Pepř bílý 1 kávová lžička
Sirup javorový 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Mladé sladké hráškové lusky očistíme a omyjeme.
  2. Ve woku rozehřejeme olej (3 lžíce) a postupně každou zeleninu krátce orestujeme, ochutíme pepřem, špetkou soli a odložíme do misky.
  3. Do prázdné pánve dáme javorový sirup, špetku muškátového oříšku a přimícháme opatrně ostrou hořčicí. Do této sirupové omáčky vložíme zeleninu a promícháme ji tak, aby se v ní obalila. Takto upravenou zeleninu vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou.
  4. Do čistého woku nalijeme 0,5 dl oleje a když je rozpálený, položíme do něj skleněné nudle. Promícháme je a opečeme dokřupava.
  5. Zeleninu rozdělíme na talíře. Křupavé nudle rozložíme na zeleninu a podáváme.