Skleněné nudle s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
400 g |
Cibule lahůdková |
5 ks |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Hrachové lusky |
300 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nudle rýžové |
120 g |
Olej sezamový |
7 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Sirup javorový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Mladé sladké hráškové lusky očistíme a omyjeme.
- Ve woku rozehřejeme olej (3 lžíce) a postupně každou zeleninu krátce orestujeme, ochutíme pepřem, špetkou soli a odložíme do misky.
- Do prázdné pánve dáme javorový sirup, špetku muškátového oříšku a přimícháme opatrně ostrou hořčicí. Do této sirupové omáčky vložíme zeleninu a promícháme ji tak, aby se v ní obalila. Takto upravenou zeleninu vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou.
- Do čistého woku nalijeme 0,5 dl oleje a když je rozpálený, položíme do něj skleněné nudle. Promícháme je a opečeme dokřupava.
- Zeleninu rozdělíme na talíře. Křupavé nudle rozložíme na zeleninu a podáváme.