Severská jehněčí paštika
Ingredience
Cibule |
60 g |
Játra jehněčí |
300 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sardelové řezy |
20 g |
Sherry brandy |
30 ml |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky.
- Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy.
- Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut.