Severská jehněčí paštika

Ingredience


Cibule 60 g
Játra jehněčí 300 g
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Sardelové řezy 20 g
Sherry brandy 30 ml
Slanina vepřová 150 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky.
  2. Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy.
  3. Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut.