Bažantí paštička v kapustě

Ingredience


Bažantí stehno 400 g
Citronová šťáva 30 ml
Kapusta hlávková 200 g
Kuřecí prsa 150 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř cayenský 5 g
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bažantí maso omyjeme a osušíme. Filety odkrojíme od kosti a odložíme stranou. Kapustu blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě, potom ji zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Silná žebra skrojíme naplocho. Troubu předehřejeme na 100 °C.
  2. Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Kuřecí i bažantí prsíčka okořeníme solí a cayenským pepřem a najemno rozšleháme v mixéru. Postupně přidáváme ledovou smetanu. Směs ochutíme citronovou šťávou. Bažantí filety potřeme směsí a zavineme do kapustových listů.
  3. Rozehřejeme trochu másla a kapustové závitky lehce osmažíme. Závitky rozložíme na plech do předehřáté trouby, přilijeme výpek a pečeme při 100 °C asi 15-20 minut. Závitky vyjmeme, necháme asi 5 minut odpočinout. Potom závitky nakrájíme našikmo na plátky a podáváme.