Uzené maso pečené se zeleninou

Ingredience


Brambory 200 g
Celer bulvový 80 g
Celer - nať 15 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 150 ml
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 150 g
Kmín drcený 2 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 15 g
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová uzená plec 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájené omyté brambory, česnek, půlku celeru, mrkev a cibuli. Maso nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme špetkou kmínu a vložíme do pekáčku k zelenině. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut.
  2. Pekáček vyndáme z trouby, plátky masa vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře a zeleninu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. K zelenině přimícháme scezený nakládaný hrášek, posekanou petrželku a celerovou nať.
  3. Do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme, prohřejeme, až vejce ztuhnou. Zeleninu rodělíme na porce a přiložíme k masu na talíře.
  4. Jako příloha jsou vhodné topinky s česnekem.