Uzené maso pečené se zeleninou
Ingredience
Brambory |
200 g |
Celer bulvový |
80 g |
Celer - nať |
15 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
15 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová uzená plec |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájené omyté brambory, česnek, půlku celeru, mrkev a cibuli. Maso nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme špetkou kmínu a vložíme do pekáčku k zelenině. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut.
- Pekáček vyndáme z trouby, plátky masa vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře a zeleninu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. K zelenině přimícháme scezený nakládaný hrášek, posekanou petrželku a celerovou nať.
- Do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme, prohřejeme, až vejce ztuhnou. Zeleninu rodělíme na porce a přiložíme k masu na talíře.
- Jako příloha jsou vhodné topinky s česnekem.